La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
16 novembre 2021 · 2288
autor@
La Vegana Mandrosa




Arròs amb coses (sobres)

Arròs blanc ECO 1Kg
Arròs blanc ECO 1Kg

El Mercat Online - EMO Solutions Online SL: Fusionem el millor de dos conceptes: la qualitat i proximitat dels productes d’un mercat amb la comoditat que significa comprar on line, a l’hora ...


Tempeh de soja (producto freso)
Tempeh de soja (producto freso)

Lo Granel: Som una botiga d'alimentació real on es pot trobar multitud de productes a granel per així evitar envasos de plástic i ajudar a contribuir amb la cura del medi ambient. Tenim un...



Aquesta recepta que us porto avui és més aviat una excusa. I és que no us la comparteixo perquè sigui la combinació perfecta d'arròs amb coses, malgrat en la meva humil opinió em va quedar boníssima (i us animo vigorosament a replicar-la). Més aviat, aquesta recepta és la meva manera d'ensenyar-vos com penso quan he d'improvisar un àpat amb poc temps i utilitzant ingredients que s'han de consumir aviat perquè no es facin malbé. Aquí s’aprofita tot!
 
Doncs bé, en aquest cas vaig fer servir els següents
 

INGREDIENTS:

  • 2 grapats d'arròs
  • 1/3 d'un bloc petit de tempeh
  • 1/2 albergínia
  • 2 grapats grans d'espinacs (que vaig comprar frescos i vaig congelar quan vaig veure que no me'ls acabaria abans no es pansissin)
  • salsa de tomàquet
 
I per cuinar el tempeh:
 
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma en pols
  • una mica de pebre
  • un raig de tamari (o salsa de soja)
  • un rajolí d'oli d'oliva

PROCEDIMENT

Primer de tot posem a bullir aigua i hi tirem l'arròs. També serviria pasta, o quinoa, o qualsevol cosa que quedi bé amb salsa de tomàquet. Aquest serà l'hidrat que servirà de base al nostre plat.
 
Mentre es cou l'arròs tallem l'albergínia a rodanxes i el tempeh a tires. Dic albergínia perquè en tenia mitja d'oberta a la nevera, però aquí es pot ser creatiu. Carbassó també hi quedaria bé, per exemple. El que ens interessa és afegir-hi alguna verdureta o hortalissa, que sempre van bé.
 
L'albergínia es fa en un obrir i tancar d'ulls amb la Lekué (al microones durant 4-5 minuts) i el tempeh, que serà la font de proteïna que ens faltava per aconseguir un plat saciant, només cal passar-lo per la paella amb el tamari (o salsa de soja), l'oli d'oliva i la resta d'espècies, també durant 4-5 minuts.
 
De moment tenim l'arròs com a font d'hidrats, el tempeh com a font de proteïna, l'albergínia com a ració de verdura. Però falta alguna cosa... Tenim verdures, però ens falta verd! El verd és molt important. La meva solució aquell dia va ser aprofitar la mateixa paella (al costadet del tempeh) per fer uns quants espinacs.
 
I pim pam! Ja ho tenim tot! Un plat d'arròs amb coses, o coses amb arròs, on només caldrà afegir la salsa de tomàquet i barrejar-ho per poder gaudir d'un caos meravellós.
 
Que aprofiti!

 



AlbergÍnia
(unitat)
Collita pròpia
AlbergÍnia (unitat) Collita pròpia

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general


Espinacs
Espinacs

Sglens Maresme: Empresa familiar dedicada al cultiu d,horta. Ca l'Esgleas.

 

 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes provençals
Herbes provençals

Ecoalimentaria: Tenda oberta al 2010 a Horta, amb distribució a domicili a Barcelona ciutat i província. Fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat i més de 1000 productes eco.